Učiteljica za osebni razvoj

Domov O meni Najdena sem Metoda PHYLLIS KRYSTAL Knjiga 1 Knjiga 2 105 misli Blog DOGODEK ČAS ZAME Anima in tulipan Prijava na novice Login

Higiena misli

Uncategorized Aug 13, 2023

Kolikokrat se zapletemo v klobčič problemov in ne znamo razplesti niti! Mala nepozornost in potegne nas v klobčič. Takrat prekinemo tok zavedanja. Mislimo, da imamo problem, da ima problem nas in da smo mi ta problem. Pozabimo, kdo smo. 

  

Aleksandra Kelc, učiteljica za osebnostni razvoj za odrasle in otroke. Certificirana svetovalka metode Phyllis Krystal in pogodbena partnerica Phyllis Krystal Fundation. Metodo učim na delavnicah, spletnih treningih in individualnih srečanjih. Od leta 2006 pomagam ljudem pri osebnostnem razvoju in takrat, ko se znajdejo v življenjskih izzivih. 

Napisala sem knjigo Ne mislim, samo ljubim, ki je leta 2016 izšla tudi v Ameriki z naslovom Don’t Think, Just Love. Izdala sem škatlico fotografij 100 in pet misli za navdih. Leta 2022 pa sem imela prvo samostojno razstavo slik olje na platno Anima in Tulipan, ob kateri je izšla istoimenska knjižica. Decembra 2022 je izšla moja druga knjiga, Biti, kar sem. 

  

Izrek »Vsaka misel ustvarja«, je delno resničen 

Odvisno je od tega, če se oseba, ki misli, zaveda. Bolj se zaveda, bolj je njena vibracija visoka in hitreje misel vibrira. Bolj je ta oseba v strahu, negativnih programih, egu, nižja je njena vibracija. Torej, če misli o strahu, škodoželjnosti, sovraštvu, se jezi, takrat bo ta oseba naredila manj škode, ker te misli vibrirajo z nižjo (počasnejšo) vibracijo. Takšna misel nima enakega dosega, kot če razmišlja oseba, ki se zaveda, ima čisti um in ljubeče srce. Seveda pa takšna oseba ne bo razmišljala uničevalne misli. Če pa bo, se njena vibracija in moč ustvarjanja skladno znižajo. 

Misli in razmišljanje so moja priljubljena tematika, ki jo raziskujem že 10 let in zmeraj znova se mi v življenju potrjuje, da misel ustvarja. Kar nekaj nas je že, ki se zavedamo in gojimo higieno misli in čistot srca. 

Če še ustvarjate iz strahu, jeze, ega …, vas bom s tem pisanjem morda spodbudila, da se začnete zavedati. Morda boste začeli gojiti higieno uma, čistili misli in nehali razmišljati misli, ki ne želite, da ustvarjajo vašo realnost. Morda se boste odločili in začeli razmišljati nove misli o realnosti, ki jo želite ustvariti v svojem življenju. 

Ne bojite tistih, ki ustrahujejo in manipulirajo. Na nivoju strahu ustvarjajo z nizko, počasno vibracijo, zato je njihov doseg omejen. 

 

 

Naj povem še nekaj o temi 

Temo kreiramo v 3D realnosti s svojimi strahovi, dvomi, sovraštvom, zavračanjem, jezo, zamerami, krivdo in negativnimi prepričanji. Dokler ne skrbimo za higieno misli, soustvarjamo temo. Proti nobeni zaroti se nam ni treba boriti, ker nismo žrtve. Smo močna, mogočna bitja. Zavedamo se, kdo smo in iz te pozicije ustvarimo novo realnost, ki jo želimo uzreti v življenju. 

Na primer, ker se dve osebi prepirata, se zaradi tega neprijetno počutim. Če se vključim v prepir, o njem razmišljam, sem zaradi tega razočarana in o tem dogodku pripovedujem drugim, takrat ta prepir soustvarjam. Kaj lahko naredim? Poskrbim za higieno misli. To pomeni, da teh besed in dogodka ne premlevam, se ne vključujem in o tem ne govorim z drugimi. Vpletenima osebama pošljem ljubezen, radost, želje za najvišje dobro in si ju predstavljam v svetlobi. 

Drugi primer. Neka oseba, ki mi je blizu in mi je zelo draga, me globoko prizadene. Če bom razočarana in se počutila prizadeto, bom to soustvarjala. Namesto tega pošljem osebi ljubezen, ne razmišljam, kaj mi je oseba naredila, dejala, kako je lahko takšna do mene … Če zmorem, jo poskušam videti v potencialu njene biti. Ko sem si na jasnem, kdo sem in kdo je ta oseba v svojem bistvu, bom ostala v miru. Če je moj namen dober, če sem usklajena z resnico, potem takšne kritike ali ponižanja ne bom sprejela za svojo. Če nič od tega ne zmorem, držim vsaj higieno misli. 

Tretji primer. Ko delam na projektu in me to skrbi, so zaradi skrbi moje misli v strahu za prihodnost. Na nivoju skrbi problema ne bom rešila, ker se problem nahaja v nizki vibraciji strahu. Problem lahko rešim, ko dvignem vibracijo iz strahu v zaupanje, radost in ljubezen. To v praksi pomeni, da neham misliti misli skrbi. Misel spustim in opazujem, kakšna rešitev se bo pokazala. Zmeraj, ko pomislim na ta izziv, ne razmišljam o skrbeh, ne razglabljam o tem z drugimi, ne potenciram težave, ne delam iz tega drame, ampak skrbim za higieno misli in v srcu občutim zaupanje in ljubezen. 

 

 

Kaj pa naj naredim mislimi, ki mi niso všeč? 

Ko takšne misli pridejo, jih ne razmišljam. Ne navijam tega klobčiča. Misli bodo zmeraj prišle, in če jim ne dam pozornosti, bodo tudi odšle. Nič ni treba narediti z njimi, preprosto neham o njih razmišljati, ko se jih zavedam. Tudi ne krivim se, ker sem o njih razmišljala. Odsvetujem vam, da vas je strah misli, ker jim s tem dajete moč. Torej moč mislim odvzamem tako, da se z njimi več ne ukvarjam. Obstajajo tudi vaje metode Phyllis Krystal za umiritev uma, ki jih učim na svojih delavnicah. Te vaje resnično delujejo. Udeleženci delavnic se zmeraj presenečeni, da je tako enostavno. Pod tem člankom bom navedla, katere delavnice odpiram to jesen. 

  

Kaj lahko naredimo, ko nas odnese v skrbi? 

Skrbi so človeške in to se nam bo zmeraj dogajalo. Pomagam si tako, da se takrat, ko se zavem, da sem v skrbeh, vprašam: »Kdo sem? Sem jaz ta skrb?« 

Odgovor na to vprašanje je seveda ne, ker smo veliko večji od našega človeškega življenja. Skrbem lahko tudi pustimo, da se nadaljujejo in jih pri tem opazujemo. To pomeni, da ne sodelujemo, ampak samo opazujemo v zavedanju veličine naše biti. 

V redu je tudi to, da vsega ne vemo. Kajti um ve samo to, kar se je naučil. Um velikokrat ne ve. Koristno je, da si to priznamo. 

 

 

Čas je za higieno misli 

Sama že daljše obdobje vzdržujem to higieno. To ni pozitivno razmišljanje. To je čistost v umu. To pomeni, da vse te stare, obrabljene, neuporabne misli neham razmišljati, neham o njih govoriti in jih gojiti. Dobesedno. To me spominja na dopust, ko ob hrvaški obali vozijo kamioni in pobirajo staro železo. Po mikrofonu med vožnjo glasno sporočajo: »Staro železo, stari bojlerji, stari radiatorji …«. Tako tudi naša zavest sedaj kliče, naj zavržemo to staro železo nekoristnih misli. 

  

Oseba, ki je dvignila svojo vibracijo, ima veliko moč 

Če ste takšna oseba, pozor, to, kar si predstavljate, mislite in govorite ima sedaj večjo moč kot takrat, ko se še niste zavedali. Nehajte z krivdo, obrekovanjem, jezo, nehajte se drugih bati, ker vam to početje znižuje vibracijo in vpliva na vaše življenje. Začnite gojiti higieno misli in čistosti srca. 

  

Pozorna sem na to, kar mislim, ker misel ustvarja. 

V višji vibraciji sem, večjo moč ima misel. 

 

Na mojih delavnicah se lahko naučite čistosti uma, počistite pa lahko tudi svojo podzavest programov, ki vam več ne služijo in vas ovirajo. Če ste se znašli na razpotju življenja, v težjem izzivu ali izgubili sebe, vam pomagam, da se ponovno najdete:

<3 Če se zanimate za vadbo za začetnike, se lahko tukaj neobvezno vpišete na čakalno listo, UMIRIM UM IN OBČUTIM VARNOST. Začnemo 3. oktobra 2023: https://www.aleksandrakelc.si/umirim-um-in-obcutim-varnost

Za naprednejšo vadbo se informativno vpišete tukaj – VADIMO PO METODI PHYLLIS KRYSTAL. Začnemo 28. septembra: https://www.aleksandrakelc.si/vadimo-po-metodi-phyllis-krystal

Za delavnico IZ ČUSTVENE BOLEČINE V ZAVEDANJE se informativno prijavite tukaj. Začnemo 8. novembra 2023: https://www.aleksandrakelc.si/delavnica-iz-custvene-bolecine-v-zavedanje

 

fotografije: iz škatlice fotografij 100 in pet misli za navdih 

 

Iz ljubezni, Aleksandra

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.