Iz čustvene bolečine v ZAVEDANJE

DELAVNICA 24. januar 2024

Iz čustvene bolečine v ZAVEDANJE

Spoznaj, da nisi ta čustvena bolečina in zaživi to, kar v resnici si

 

Delavnica v spletnetni dvorani ZOOM-a. Prvi modul je BREZPLAČEN!

 

Draga moja,

Bi te zanimalo, kako priti ven Iz čustvene bolečine?

Vem, da ti z bolečinami ni lahko živeti.

Tudi meni ni bilo lahko. Boleča čustva, razočaranje, prizadetost in jeza zaradi mame, potem pa še s partnerjem in s sestro. Čustva so me zelo nadzirala in me tudi za več dni onesposobila. Potem pa sem končno našla način, kako priti iz tega ven in to želim sedaj deliti tudi s teboj.

Se ti je že kdaj zgodilo, da si se znašla v nekem bolečem čustvu in si ga opazovala ter vedela, da nočeš iti v to bolečino, da ne želiš tega kuhati in pogrevati? Si se takrat zavedala, da obstaja prostor, trenutek, stikalo, v katerem se odločiš, da tega ne boš več pogrevala?

Verjamem, da ti je to že kdaj uspelo. Prav to točko, stikalo bomo skupaj poiskali! Točko, ko se zavedaš trenutka in ne prižgeš stikala, ne pričneš pogrevati bolečine, ampak ostaneš zavestna in jo opazuješ. 

Izkoriščenost, strah, žalost, žalost zaradi nerazrešenih odnosov v družini, obžalovanje, strah pred fizičnim nasiljem, jok, bes, jeza, krivda, ljubosumje, boleča izguba, prizadetost, nemoč, potlačenost … so čustva za katera ste mi napisali, da vas pestijo in nadzirajo.

Ali zaradi čustev obtičite in se zmeraj znova znajdete v začaranem krogu?

Tudi mene so. Ampak, našla sem izhod ven. Spoznala sem, da je treba vstopiti v ta začarani krog, iti skozenj, da prideš na drugi strani ven.

Naučila te bom rokovati z bolečimi čustvi, da boš tako izboljšala svoje odnose. Da boš opremljena, ko boš prišla v čustveno bolečino. Da je ne boš več pogrevala, ampak se boš zavedala in znala priti iz tega ven.

 

Delavnica Aleksandre Kelc z vajami metode Phyllis Krystal

Devannica, po kateri imaš še tri-mesečno podporo, da boš prišla ven iz čustvene bolečine.

 

Naslovi srečanj in kaj lahko pričakuješ?

        1. MODUL:

  • Kako nastane bolečinsko telo, da ugotoviš, kje se čustvena bolečina prične in jo opazuješ
  • Sprožilci bolečine, da ozavestiš, kdaj in zakaj se ta boleča čustva zmeraj znova sprožijo
  • Pogovorna urica, da daš ven svojo zgodbo in poveš, kaj te teži
     
    2. MODUL:
  • Dovolim, sprejmem bolečino, da se zaveš, da ti nisi ta bolečina
  • Dovolim si biti ranljiva, da si dovoliš biti, kar si, da čustev več ne zavračaš, se jih več ne bojiš in jih ne skrivš
  • Srečanje opolnomočenja, da si z energijo, ki je bila prej ujeta v čustveni bolečini povrneš moči in se pričneš polno zavedati sebe

Če ne verjameš, da lahko prideš ven iz čustvene bolečine, potem ta delavnica žal ni zate.

 

 

Ne, ni lahko biti v medsebojnih odnosih, ko trpiš in doživljaš boleča čustva. Zmeraj se bo našel nekdo, ki te bo prizadel ali pomanjšal.
Vem, kako ti je, kajti vse to sem doživela tudi sama. Najprej mama, potem partner in potem še sestra ... Bolelo je in tega sem se zelo zavedala. Prav vse te bolečine so me pripeljale do tega, da sem zdaj bolj zavestna, bolj zavestno živim, sem bolj razsvetljena in me to več ne prizadene. Zavedam se, da jaz nisem to, da nisem ta bolečina in ta zgodba.
Vse te svoje izkušnje bi rada delila s teboj, da bi tudi tebi uspelo! Da bo tvoje življenje postalo lepo, veselo, radostno in sproščujoče.
Ja, imam rešitev za čustveno bolečino!
Upam, da tudi ti želiš iti naprej in nehaš hraniti, kot se rada pošalim, tega »požrešnega zmaja« čustvene bolečine. Upam, da se boš zavedala, da hraniš tega zmaja in se odločila, da ga nehaš hraniti. 
Vesela sem tvojih pisem in objav! Hvala, da s svojo ranljivostjo pomagaš tudi drugim. Ko nekdo prebere tvojo zgodbo, vidi, da ni sam v tem, da se tudi drugim podobno dogaja.
V skupini Iz čustvene bolečine v ZAVEDANJE skupaj ustvarimo nekaj zelo lepega, koristnega in predvsem osvobajajočega. Ustvarjamo prostor, kjer smo ranljive, prostor, v katerem nismo same, prostor v katerem vidimo, da se drugim dogaja podobno. Podpora skupine je zato zelo dragocena.
Zato hvala, da želiš biti del te skupine.

DELAVNICA - 1. MODUL:

brezplačna

Prvi del delavnice je brezplačen. Brezplačen zato, da dobiš občutek in okus, kako bomo to počeli. Delamo enako in zares, kot na plačljivi delavnici. Prvi del je sestavni del celote, zato se ga obvezno udeleži, če želiš naprej, na drugi del.  

Prijave sprejemam do ponedeljka, 22. 1. 24.

PRVI DEL DELAVNICE OBSEGA TRI SREČANJA:

1. SREČANJE: sreda, 24. januarja 2024: Kako nastane bolečinsko telo?

2. SREČANJE: sreda, 31. januar 2024: Sprožilci bolečine

3. SREČANJE: sreda, 7. februar 2024: Pogovorna urica

od 19:00 do 20:00 v spletnetni dvorani ZOOM-a. 

 

 

 

Prijavljam se

 na 1., brezplačni modul 

Prijave sprejemam do ponedeljka, 22. 1. 24.

Prvo srečanje:

Sreda, 24. januar, 2024, od 19:00 do 20:00

 

Kako nastane bolečinsko telo?
Kako se bolečina skladišči, kaj so čustva in kaj je bolečinsko telo?
Pogledali bomo v otroštvo, kdaj in kako so ta boleča čustva nastala. Ozavestili bomo čustva, ki nas nadzirajo in ustvarjajo bolečino v našem telesu. Pogledali bomo tudi, kje v telesu se ustvarja ta bolečina ter naredili vajo za sproščanje s tresenjem telesa.
Bolečina je tukaj, da se nekaj naučiš. Da nekaj o sebi spoznaš. Da nehaš nekaj zavračati. Da izraziš svoje potrebe. Da si priznaš, da si čustveno bitje in si občutljiva. Da si upaš biti ranljiva.

 

Namen srečanja je, da se zavedaš, kje se čustvena bolečina prične in jo opazuješ.

Drugo srečanje:

Sreda, 31. januar, 2024, od 19:00 do 20:00

 

Sprožilci bolečine

Kaj pri meni sproži boleča čustva? Katere situacije, kateri ljudje, spomini, občutki, zgodbe? Kaj vidim in kaj doživim takrat, ko se pri meni sproži čustvena bolečina? Ko to ugotovim, sem lažje pozorna na te sprožilce in lažje zavestno opazujem, kako se dejansko sprožijo ta čustva.
V bistvu je bolečina tukaj, ker hoče ven. Bolečina se želi osvoboditi, ker se je nabralo veliko te bolečinske energije, ki je na nek način v mirovanju, stagniranju. Ta energija nam jemlje življenjsko energijo, ki jo vsak dan potrebujemo za življenje. Zaradi tega smo lahko zelo utrujeni in v pomanjkanju energije.
Naredili bomo vajo zvezda proti strahu, da bomo sproščali strahove. Vajo zvezda pa bomo uporabili tudi za to, da bomo izdihovali bolečino iz telesa ven, ki je posledica nekih čustev.

 

Srečanje je namenjenu temu, da ozavestiš, kdaj in zakaj se ta boleča čustva zmeraj znova sprožijo.

Tretje srečanje:

Sreda, 7. fabruar 2024, od 19:00 do 20:00

 

Pogovorna urica

Tukaj boš lahko delila svoje izkušnje, zgodbe ali povedala, če se kje zatikaš. Povedala in z drugimi podelila izkušnje glede delovanja vaj in kako ti pomagajo.
Vprašala, kako se katera vaja naredi, če še kaj ni jasno. Vprašanje mi lahko pošlješ tudi v naprej po e-pošti.
Jaz bom odgovarjlala na vaša vprašanja in vam svetovala.
 
Namen srečanja je, da daš ven svojo zgodbo in poveš, kaj te teži.
 

Aleksandra Kelc

Moja naloga, kot učiteljica je, da sem vam na razpolago. Da vaje  tudi sama uporabljam in z vami delim svoje izkušnje. Da vas vzpodbujam k vadbi in si olajšate svoje življenjske izzive. 
To srčno rada počnem.

Sem učiteljica za osebni razvoj in certificirana svetovalka metode Phyllis Krystal in pogodbena partnerica njene fundacije. Napisala sem knjigi: »Ne mislim, samo ljubim, ki je izšla 2016 v Ameriki z naslovom “Don’t Think, Just Love” in "Biti, kar sem", 2022.

Od 2006 pomagam ljudem v njihovem osebnem razvoju in takrat, ko se znajdejo v nekem življenjskem izzivu.

Phyllis nam je govorila, da ne ve, kaj potrebujemo, zato se je zmeraj obračala na višjo zavest, ki pozna vse odgovore. Metodo učim tako, da se tudi jaz povežem z višjo zavestjo in sem vodena. To pomeni, da ne delujem in se ne odločam s svojim umom, čustvi in tako, kot bi hotela jaz, ampak poslušam vodstvo in odgovore, da stranke dobijo to, kar potrebujejo.

DELAVNICA

2. MODUL:

Drugi modul je plačljiv. Če želiš iti naprej in globlje v izkušnjo zavedanja. Če želiš prejeti orodja in vaje, ki ti bodo pomagele priti ven iz čustvene bolečine, da se boš lahko zavestno opazovala, kaj se ti dogaja.

Prvi in drugi del sta povezana, zato bodi zraven tudi na prvem delu delavnice. 

 

DRUGI DEL DELAVNICE OBSEGA TRI SREČANJA in tri-mesečna podpora:

Četrto srečanje: sreda, 14. februar, od 18:00 do 20:00: Dovolim, sprejmem bolečino

Peto srečanje: sreda, 21. fabruar, od 18:00 do 20:00: Dovolim si biti ranljiva

Šesto srečanje: sreda, 28. februar, od 18:00 do 20:00: Opolnomočena

 

TRI-MESEČNA PODPORA s pogovorno urico:

Sreda, 27. marec, 2024

Sreda, 24. april, 2024

Sreda, 29. maj, 2024

ob 19:00 v spletnetni dvorani ZOOM-a. 

Četrto srečanje:

Sreda, 14. februar 2024, od 18:00 do 20:00

 

Dovolim, sprejmem bolečino

Tukaj bomo bolečino dovolili in jo občutili ter sprejeli. Dovolili bomo čustva s pomočjo vaje meditacije bolečinsko telo, ki jo bo treba narediti več krat.
To vajo imej zmeraj pri sebi na svoji napravi. Potrebno jo je narediti takrat, ko se bolečina pojavi, najkasneje zvečer pred spanjem. Lahko jo narediš večkrat za isto bolečino. Nekatere bolečine boš morda predelala takoj, jih ozavestila in nanje pogledala z zavedanjem. Za nekatere bo morda trajalo dlje.
Tukaj ti ne obljubljam ničesar, saj je to odvisno od tebe, koliko si se pripravljena s tem soočiti, redno vaditi, iti vase in sprejeti čustva in bolečino do konca. Kajti samo tako se lahko boleča čustva spremenijo nazaj v življenjsko energijo.
Naredili bomo tudi vajo za sproščanje, ki je drugačna od tresenja, saj je vaja v mirovanju. Pri tej vaji sprostimo vse dele našega telesa, ker je sproščenost telesa osnova dobrega počutja.
 
Na voljo je tudi delovni zvezek z vprašanji zate in domačimi nalogami. Da si boš lahko zapisovala, kako se vaje naredijo. Vseboval pa bo tudi slike s simboli. Posnetki vaj bodo na voljo tudi v moji spletni učilnici, tako da se boš lahko kadarkoli vračala in vadila, si vaje prenesla tudi na svojo napravo in jih imela stalno pri roki.
 
Namen tega srečanja je, da se zavedaš, da ti nisi ta bolečina.

Peto srečanje:

Sreda, 21. februar, 2024, od 18:00 do 20:00

 

Dovolim si biti ranljiva

Dovolili si bomo biti ranljivi, saj so čustva nekaj globokega in lepega. Zavedali se jih bomo, jih opazovali, sprejemali in dovolili, da se nas dotaknejo. Dober primer tega je žalost, ki je lahko zelo lepo in globoko čustvo, ko si dovolimo žalovati v prostoru miru.
Pomembno je, da spoznaš, da nisi žrtev te bolečine, da ni večja od tebe, da te ne more nadvladati. Da se začneš zavedati, da si zavest in zavedanje ter s tem začneš to opazovati. Tako se od te bolečine oddvojiš.
Bolečino je treba sprejeti, kajti vse, kar zavračamo, se vrača k nam kot bumerang, vztraja in raste. Ko jo sprejmemo, se lahko ta energija umiri, uredi in spremeni.
Naredili pa bomo vajo za umiritev čustev »kača na drevesu«, ki je krajša in jo lahko imamo vedno pri roki, saj nam ne vzame veliko časa. Uporabimo jo lahko v primeru, ko nas nadzirajo čustva.

 

Srečanje, da si dovoliš biti, kar si, da čustev več ne zavračaš, se jih več ne bojiš in jih ne skrivš.

Šesto srečanje:

Sreda, 28. februar, 2024, od 18:00 do 20:00

Kaj lepšega lahko daste sebi za dan žena?
V primeru odsotnosti, bomo delavico posneli ali prestavili.

 

Srečanje opolnomočenja

Se ti je že kdaj zgodilo, da si se znašla v nekem bolečem čustvu in si ga opazovala ter vedela, da nočeš iti v to bolečino, da ne želiš tega kuhati in pogrevati? Si se takrat zavedala, da obstaja prostor, trenutek, stikalo, v katerem se odločiš, da tega ne boš več pogrevala?
Verjamem, da ti je to že kdaj uspelo. Prav to točko, stikalo bomo skupaj poiskali! Točko, ko se zavedaš trenutka in ne obrneš stikala, ne pričneš pogrevati bolečino, ampak ostaneš zavestna in opazuješ.
Upam, da verjameš, da je to mogoče.
Ogledali si bomo vlogo žrtve te bolečine in jo presegli s hudomušnim stavkom:  »Jaz sem šefica te kuhinje!« Kajti, ko čustva in zgodbe pogrevaš in pregrevaš, kuhaš hrano za "spečega zmaja". Ko se prebudi je lačen, hoče to pogreto juho, hoče dramo, kajti hrani se s čustveno bolečino. Če se tega zavedaš in ga ne hraniš, ga sestradaš, se potuhne in odide.
Tukaj bomo delali vajo mlaj za povezavo z višjo zavestjo, da bo lahko naše življenje začela voditi višja zavest, naša intuicija. S pomočjo višje zavesti bomo postali opazovalec, da nas to ne bo več tako prevzelo in nadziralo.
 
Na tem srečanju si z energijo, ki je bila prej ujeta v čustveni bolečini povrneš moči in se pričneš polno zavedati sebe.

 

 

To delavnico sem pripravljala več mesecev.
Zate.
Ena skupina je že žla skozi to delavnico.
Toliko dobrih in prijaznih žensk vas je izgubljenih v čustvih. 
S svojimi izkušnjami ti želim pomagati iz tega ven. 
Kajti ta svet potrebuje tvojo žensko energijo in milino. Sedaj smo me na vrsti, da popeljemo svet v dobo ljubezni!

 

 

Skupina bo majhna, da se lahko vsak pride na vrsto, pove svojo zgodbo ali izziv in da se ohrani intima.
Cena je eur 262,-
Ali možnost plačila na tri obroke: 3 x eur 90,- je eur 270,-

 

Bonus: 3 mesečna podpora. Podporo zato, da te bom še 3 mesece spremljala pri tvojih podvigih. Da ne boš sama. Da bom še nekaj časa ob tebi. V pogovorni uri bomo pogledali, kje še potrebješ podporo. Povedala boš, kako napreduješ, kje se zatikaš, če imaš še kakšna vprašanja.

Garancija: Vračilo denarja v 8 dneh od začetka 2. dela delavnice, če ti delavnica ne bo všeč.

Število mest za drugi del delavnice je omejeno na 6 oseb, zato se čim prej prijavi, da boš zraven. Skupina bo majhna, da se lahko vsak pride na vrsto, pove svojo zgodbo ali izziv in da se ohrani intima.

Na prvi modul delavnice se lahko prijavi več oseb.

Lahko se že prijaviš skupaj na 1. in 2. modul v 1. in 2. obrazec. 

Ko je MODUL 2 poln, se ni mogoče več prijaviti.

Po zaključeni 2. delavnici lahko še enkrat brezplačno obiskuješ vse delavnice Iz čustvene bolečine v zavedanje. Vabljene vse, ki ste že obiskovale to delavnico, da se pridružite, saj s svojimi izkušnjami bogatite skupino.

 

Je sedaj ČAS ZAME, da pridem iz tega ven? 

Če je odgovor DA, se nam pridruži in se prijavi!

 

Prijavljam se

 na 2., plačljivi modul DELAVNICE: eur 260.-

 

Delavnica Iz čustvene bolečine v zavedanje (in tudi vse ostale Aleksandrine delavnice) je bila zame ena najboljših naložb vase v mojem življenju. Z njo sem dobila preprosta orodja (simbole, vaje), ki so mi pomagala, da sem zaživela bolj umirjeno in zavestno. 

 

Prisrčen pozdrav, Romana

Draga Aleksandra,
spoznala sem te preko prijateljice, ki je vsakodnevno prejemala tvoje misli. Ko sem jih začela tudi sama prebirati, sem v srcu z vsemi čuti začutila prav vsako besedo, ki si jo napisala v misli. Tako zelo sem čutila vse, kar si zapisala. Kot pristno, resnično …, ker je prišlo iz srca ... Že sama fotografija, ki pospremi misel, pove veliko. Tudi, če ne bi bila opremljena z besedami, bi izžarevala tisto, kar si želela sporočiti … In tako si se kmalu dan za dnem, ko sem te misli prebirala, dotaknila mojega srca. Čutila sem, da si iskrena in da to, kar počneš, počneš z ljubeznijo. Začela sem se udeleževati tvojih delavnic in tvoja pristnost me je se bolj pritegnila. Že 10 let delam na sebi in prvič doslej imam občutek, da sem srečala terapevta, ki mu je mar zame in zeli, da bi se cim prej sama postavila na noge. Ne da zavlačuje in me v nedogled vleče, ampak ki zeli dati čim več v času, ki ga imam na razpolago. To sem spoznala v enomesečni podpori, ki sem jo pravkar zaključila. Vsako najino srečanje je bilo kot potovanje skozi mojo dušo. Polno čustev, joka, bolečine ... pa tudi spoznanj in napotkov, vaj, meditacij, ki so mi in mi bodo pomagale na poti osebnostne rasti. Vem, da imam še veliko za delati, ampak kljub temu se z odvezavo, ki sva jo naredili, počutim bolje. Pred menoj je se zadnji cilj: najti pot do sebe in vzpostaviti odnos sama s seboj. Da bom lahko lažje in bolje shajala tudi z drugimi. Da bom lahko selektivno izbirala, s kom bom delila svoj čas, ne da bi čutila nuje, da moram z nekom biti za vsako ceno, samo da ne bi bila osamljena. Nekega dne bi te želela spoznati tudi v živo. Da te objamem, da začutiš, koliko mi pomeni to, kar mi je dalo poznanstvo s teboj.
Z ljubeznijo, Jana SI
Aleksandra, iz vsega srca hvala.
Zelo zelo mi lepšaš dneve.
Odkar vadim simbole po metodi P. Krystal, grem lažje skozi vsakodnevne obveznosti.
Manj sem napeta, bolj notranje umirjena, zato tudi lažje zaspim in tudi več spim ... kot bi se telo razelektrilo.
Manj je tresenja telesa, strahu in tesnobe. Manj izgubljanja v svojih mislih. Manj je preigravanja dogodkov preteklosti v mojih mislih. Lažje živim/sem tukaj in zdaj.
Življenje sem upočasnila in sem prav zadovoljna s tem ... Zelo malo ali nič me vznemirja, da mi ne uspe postoriti tega ali onega ... Lažje spustim zadeve.
Manj se obsojam in nadziram. Bolj se sprejemam. Lažje sledim potrebam telesa.
Naj Ti bo mnogotero povrnjeno.

Vse lepo. ❤
Mateja F.
Aleksandra Kelc ti vedno tako poveš, da človek ne čuti prisile in sprejema z odprtim srcem in hvaležnostjo. Ne olepšuješ ampak poveš bistvo, ki se dotakne prav tam, kje je treba. Hvala.
Jadranka Grgić

Mea Valens

Le redke osebe izberejo živeti Ljubezen in jo nesebično delijo z drugimi ... Aleksandra, ti si zagotovo ena od njih. Ne samo, da nas v 100 in pet mislih za navdih razvajaš s čudovitimi, v objektiv ujetimi trenutki iz narave, vanje vpleteš še unikatne meditativne misli, ki božajo srce! Ti jedrnati zapisi vsebujejo najglobljo esenco modrosti in resnice, zato sem prepričana, da se bodo ljudje topili od radosti, ko bodo karte imeli v svojih rokah. Res si ustvarila presežek in hvala, ker sem lahko bila delček zgodbe.
V teh nekaj tednih, ko redno obiskujem tvoje delavnice, kjer se učimo simbole za OBČUTENJE VARNOSTI, UMIRITEV UMA, UMIRITEV ČUSTEV, pri sebi opažam velike spremembe, več se smejim, manj težim sebi in drugim, predvsem pa se počutim varna, slišana, razumljena in imam občutek pripadnosti.
Tedenska srečanja so zelo dobrodošla, ker smo redno v stiku s simboli, ali se učimo novih, ali jih ponavljamo, še posebej pa so prijetne pogovorne urice in tvoji obsežni odgovori na vsa zastavljena vprašanja ter medsebojno vzpodbujanje k redni vadbi. Aleksandra, hvala za tvojo izjemno potrpežljivost in umirjenost. 
Opažam, da redna vaja sproži, da se simbolov spomnim, ko jih dejansko potrebujem in rezultati so takrat tudi bolj opazni. Prav na naših srečanjih dobim veliko motivacije, da vaje bolj redno izvajam.
Spremembe na bolje v mojem življenju so dokaz za to, saj sem bolj umirjena, bolj pogosto sem v sedanjem trenutku, manj se obtožujem, veliko bolj se imam rada in se cenim, predvsem pa imam več energije.
To seveda ne pomeni, da sem že na vrhu, se pa počasi in vztrajno vzpenjam.
Aleksandra, hvala ti.
N. R.

Do začetka delavnice 2. DEL je še:

Število mest za drugi del delavnice je omejeno, zato se čim prej prijavi, da boš zraven. Drugi del bom delala največ z 6 osebami. Če si želiš zagotoviti svoje mesto, se prijavi v oba obrazca (prvi in drugi del DELAVNICE).

00

DAYS

00

HOURS

00

MINS

00

SECS