Aleksandra S. Kelc

BITI, kar sem

Ko sem srečala sebe, sem spoznala,

da mi ni potrebno nekaj postati,

ampak samo BITI, kar sem.

 
 

Odkrila sem nekaj, kar je naravno v vsakomer

 

Tako preprosto je, da to večinoma spregledamo. Tako preprosto, da je za um dolgočasno. Toda nič ni bolj živega. Nič bolj dragocenega. Ko to najdeš, si ponovno in za vedno srečen, izpolnjen, svoboden.

Čas je, da pozabimo oziroma se odločimo opustiti, kar so nas ali smo se do sedaj naučili. Da spustimo prepričanja, ki nam dajejo lažne občutke jaza. Sprevidimo, da se nimamo česa bati, zato pričnemo naravno obstajati in BITI.

BITI to, kar sem, je nekaj najbolj preprostega, ker je moje naravno stanje.

Naj vas potolažim, da se moje življenje ni sesulo v prah, ljudje niso izginili in nisem izgubila službe, ko sem postavila sebe na prvo mesto.

 

Iz dogodkov, ki sem jih zapisovala v dnevnik, je nastala knjiga, neke vrste potopis iskanja in najdenja sebe. Začela sem s tem, kako se je zgodila moja vrnitev domov. Kako sem poskrbela, da je ta dom dobil mojo prisotnost, in ga nisem več zapustila. Kako sem lovila samo sebe, da se ne bi več izgubila. Kako sem se naučila ravnati s trpljenjem in odkrila način, da nisem več trpela. Kako mi je uspelo um pripraviti do tega, da me uboga.

Spustila sem svoja prepričanja, vstopila v praznino svoje biti in tam našla vse, kar potrebujem za življenje. To sedaj živim in negujem.

Želim si, da bi vas knjiga spomnila, da je mogoče biti in živeti, kar sem, kar si, kar smo. Želim vam, da bi to v sebi odkrili in živeli, kajti v tem je vse, kar smo kadarkoli iskali.

Knjiga je iskreno zapisana izkušnja, kako sem našla sebe in začela živeti to, kar sem. Izkušnja je edinstvena, tako kot je edinstven in originalen vsak izmed nas.

Nekaj odlomkov iz knjige:

  • Ker je tako zanimivo tam zunaj, izgubimo sebe in svoj notranji svet. Ta je pomemben zato, ker se najlepše stvari in občutki zgodijo samo takrat, ko skozi notranji svet doživljamo zunanjega. V notranjem svetu se namreč hranimo in polnimo.  

 

  • Bežati od bolečine pomeni pobegniti iz telesa, toda beg nikoli ni rešitev – ko bežimo, nas ni doma. Če pa želimo najti sebe, je pomembno biti doma. Ko občutim, sem polno prisotna v telesu in tem trenutku. To je vhod v moj dom. Tako se vrnem domov, v svojo bit. 

 

  • Ponovno sem dobila potrditev, da mi ni treba življenja preveč usmerjati s svojimi cilji in željami, kajti življenje ima z menoj svoje namene, drugačne od ciljev in želja, ki si jih zmore zamisliti moj um. Spoznala sem, da sem preveč omejena, da bi »znala« sanjati tako velike sanje, kot mi jih je namenilo življenje. Najlepše stvari v mojem življenju so bile tiste, ki jih sploh nisem planirala ali želela.

 

  • Moja trenerka je točno vedela, kam sem prišla. Razumela me je, ker mi je bila po duši sorodna, čeprav ni namen trenerja, da te razume, ampak da tvoje besede obrača nazaj k tebi. Najprej te potisne v najtemnejše globine tebe samega in ko ves izčrpan priplavaš na površje, da bi zajel zrak, trener ujame tvoje prve besede, ki so še čiste in neprikrojene, dokler dodobra ne zadihaš. Čiste in iskrene so kot biseri, še nerazumljene in nepredelane od uma. Dober trener te drži za te besede. Ko se izgubiš, ti jih izreče v najbolj pravem trenutku, saj začuti, kdaj imaš povsem odprto, po teh besedah hrepeneče srce. Prišle so namreč iz srca in sedaj ti jih zavestno polaga nazaj tja, od koder so prišle. Iz srca nazaj v srce.

 

  • Ko prerastemo fazo uma, je naslednja faza razvoja povezava z našo bitjo, ki ima odgovore na vsa vprašanja in nas pozna bistveno bolje, kot naš um. Te faze ne moremo preskočiti ali izsiliti. Um nas bo držal tako dolgo, dokler povezava z bitjo ne bo dovolj močna in sigurna, da se um sam umakne in ji preda vodilni položaj. Takrat um postane orodje in začne vdano sodelovati z višjim umom. 

ALEKSANDRA KELC

 

je učiteljica za osebnostni razvoj za odrasle in otroke. Certificirana svetovalka metode Phyllis Krystal in pogodbena partnerica Phyllis Krystal Fundation. Metodo uči na delavnicah, spletnih treningih in individualnih srečanjih. Od leta 2006 pomaga ljudem pri osebnostnem razvoju in takrat, ko se znajdejo v življenjskih izzivih.

Napisala je knjigo Ne mislim, samo ljubim, ki je leta 2016 izšla tudi v Ameriki z naslovom Don’t Think, Just Love. Natisnila je škatlico fotografij 100 in pet misli za navdih. Leta 2022 je imela prvo samostojno razstavo slik olje na platno Anima in Tulipan, ob kateri je izšla istoimenska knjižica.

Naročilo knjige

eur 25,30

  •  Poštnina pri plačilu po predračunu: 3,50 (25,30 + 3,50 = 28,80 eur)
  • Za naročilo izpolnete obrazec
 

Naročam knjigo BITI, kar sem

eur 25,30 s 20% plus poštnina 

Pogled v kazalo knjige
"Knjiga Biti, kar sem vam bo nežno in iskreno, a učinkovito odgrnila zaveso z okna, skozi katerega opazujete igro po imenu Življenje. Verjamem, da ste se namreč že večrat vprašali, zakaj ste tukaj, torej kaj je smisel vašega bivanja na tem čudovitem planetu. Morda ste v iskanju odgovora prebrali na kilograme knjig, obiskali mnoge delavnice za duševno-duhovni razvoj, meditirali, se posvetovali z modrimi osebami in se tako postopoma približevali smislu. Toda kaj, ko je to ljubo življenje polno zagonetk, ovinkov in preizkušenj, zaradi katerih bi včasih najraje obupali in se vdali apatiji, kajne?
Aleksandra je zagotovo ena tistih duš, ki so vztrajale in s pomočjo notranjega kompasa pretavale neštete hribe in doline poti, ki jo je pripeljala do tako zelo željenega odgovora. Dolgo se je počutila kot oseba, ki išče, ko je sedla na vrh najvišje gore in jo je obsijala svetloba večnosti, pa jo je prepričljivo objelo zavedanje, da ne išče več, saj je (do)končno najdena.
Mnoge ključne koščke sestavljanke je avtorica ubesedila skozi svoje sijoče srce za vse tiste, ki se šele začenjate poglabljati v lastno dušo, pa tudi za tiste, ki to že dolgo počnemo in nam še kdaj zdrsne na kakšnem detajlu. Ob branju boste začutili njeno močno povezavo z lastno bitjo, saj ji brez tega ne bi uspelo ubesediti spoznanj in izkušenj na tako preprost in razumljiv način. Med besedami in izza njih se jasno čutijo opolnomočenje, ljubezen in zavedanje, pa tudi izredno sočutje in milina, ki vas bosta objela in spodbudila, ko boste to najbolj potrebovali."
mag. Mea Valens
 
"Ko berem tvojo knjigo BITI, kar sem, občutim tebe, tvojo bit, takšno, kot si.
Sprašujem se, kako bi jo opisala v primerjavi s knjigo Ne mislim, samo ljubim? Zame je začetek spoznavanja moje biti - višji nivo zavesti, opolnomočenje zavedanja, da sem Ljubezen. Da smo Ljubezen mi vsi, ko najdemo sebe in živimo, kar smo.
Hvala ti, hvala za posvetilo v knjigi in hvala, da z nami iskreno deliš izkušnje in nauke.
Hvaležna sem, da si del moje poti, na kateri izkušam življenje na našem lepem planetu materi Zemllji."
Jasna Lazar
 
"Verjamem, da v naša življenja prihajajo ljudje z razlogom. Tudi Aleksandra je prišla. Pravzaprav sva se pred leti našli na točki, ko sva se obe potrebovali. Po toliko letih se najina energija še vedno prepleta in na trenutek zapleše svoj ples, kot ga je tudi danes.
Danes me je namreč na pragu hiše pričakala njena novo izdana knjiga z naslovom "BITI, kar sem". Poštar jo je odložil med hortenzije, ki so me razveseljevale vso poletje in me razveseljujejo še danes. Tokrat me je razveselil tudi drobni paketek s knjigo, ki je bil zame pravo presenečenje. Aleksandri je uspelo obdržati skrivnost o pošiljanju knjige, zato sem se je razveselila še toliko bolj.
Na priložen kartonček z njeno sliko in mislijo je zapisala: "V tej knjigi boš našla najino prijateljstvo."
Priznam, ni se mi niti sanjalo, na kakšen način me bo vpletla v svoje nove zapise, vem samo, da me je pred časom vprašala, ali dovolim, da v njej zapiše moje polno ime. Privolila sem in se po tihem veselila njene vsebine.
"Kmalu zatem, novembra, sem srečala Sonjo Buhvald. Ob njej sem začutila, da sem lahko to, kar sem. Sonja je tako pristna oseba, da sem se od nje tega dobesedno nalezla.", je Aleksandra zapisala na prvih straneh njene knjige.
V knjigi je opisan tudi trenutek iz foto sprehoda, ki sem ga pred leti organizirala v Mariboru. Spomnim se, da je takrat deževalo, skupina fotografov pa je bila "nabrana" iz vseh vetrov. Med njimi je bila tudi Aleksandra. Čeprav nas je pral dež, sem verjela, da bomo tisti dan ustvarili čarovnijo. Nebo se je čez nekaj časa odprlo, pokukalo je sonce, nas pa je polnilo s toplo energijo in ljubeznijo. Podobe, ki smo jih lovili s fotoaparatom so se kar same zlagale na pomnilniške kartice, najlepše od vsega pa je bilo to, ker smo se pravzaprav vsi prepustili in samo bili. Ta trenutek se je tudi meni globoko vtisnil, kako ga je videla Aleksandra, pa je najbolje, da sami preberete v njeni knjigi, ki je čudovit in iskren vodnik do svoje BITI.
Draga Aleksandra, me veseli, da sem del tvoje poti do svoje BITI. Hvala za presenečenje. Presenečenje pa ni le današnji paketek s knjigo, temveč tvoji zapisi o doživljanju moje prisotnosti in pristnosti. Hvala ti."
Sonja

 

Knjigo Biti, kar sem prebiram in neizmerno uživam. Prejela sem jo z osebnim posvetilom, ki je bilo najlepše presenečenje pri odpiranju paketa. Priporočam vsem, ki ste na poti v iskanju sreče in zadovoljstva ter učenju, kako preprosto biti v ljubezni, hvaležnosti, sprejemanju ..., se učim in se opazujem ter delujem ...
Hvala ❤ Aleksandra Kelc ❤.
Mojca Velikonja
 
Draga Aleksandra.
 
Očitno naključij ni in dejstvo je, da sva soimenjakinji. Že nekaj časa vas spremljam, velikokrat z mislimi za navdih, sinhronosti, očitno si deliva isto mrežo. Berem vašo knjigo, povedati vam moram, da sem kot otrok zelo rada brala in vse knjige prebrala od začetka do konca, zadnja leta imam težavo prebrati celo knjigo. Vašo knjigo požiram in sem jo v dveh dneh že prebrala do polovice. Kar pa me navdihuje, je to, da iskrena hvala za pogum in deljenje zgodbe, ker je tako kot bi brala svojo knjigo življenje, toliko resnic in toliko podobnih zgodb.
Že ko sem videla naslov, sem vedela, da knjigo moram imeti, globoko me je nagovorila in vem, da jo bom še velikokrat vzela v roke in prebrala posamezne dele. 
Hvala in lep preostanek leta,
Aleksandra

 

Ljubitelj narave in visokogorja Albin Bezjak mi ja napisal tole:

 

Pravijo, da v življenju ni naključij, ampak se vse zgodi z razlogom in tako je tudi do mene prišla ta knjiga z naslovom "Biti, kar sem" z nekim razlogom. Ja, prebral sem jo. In to ne na hitro, kot se berejo kriminalke in ljubezenski romani, ampak počasi, odstavek za odstavkom, včasih katerega tudi večkrat ... In še jo bom prebiral. Ta knjiga ni za na police, vsaj zame je ta knjiga kot učbenik kot obvezno čtivo. Vzamem jo v roke, ko jo potrebujem, ko nisem v ravnovesju, ko um in ego prevladujeta nad mano, in predvsem, ko nisem to, kar sem. V tej knjigi sem našel mnogo napotkov in odgovorov, ki so potrebni, da lahko sam postanem kreator svojega življenja.
Strah ali Ljubezen - izbira je naša!

 

Hvala, Aleksandra.
Na fotografiji Manaslu (arhiv avtorja)
 
Pozdravljena,
prebrala sem tvojo knjigo Biti, kar sem in lahko samo rečem: WAU. Na tako enostaven način in odkrito razlagaš, kako si ti reševala svoje probleme, ampak nič ni bilo enostavno. Morda si nam pokazala pot, po kateri bi lahko šli, in celo bližnjico, a vseeno je potrebno trdo delo in veliko vztrajnosti. Ja, res zanimivo in občudovanja vredno. Vse skupaj se bere kot roman o poti v srečo in zadovoljstvo. Hvala ti, da smo lahko tudi mi ob branju marsikaj ozavestili o sebi in svojih problemih. Lahko nam je tudi tvoja knjiga priročnik za življenje.
Silva Kuret

 

Draga Aleksandra
želim ti sporočiti, da berm tvojo knjigo Biti, kar sem. Veliko knjig, predavanj ... z vsebino osebne rasti sem v 20. letih izkusila. Tvoja knjiga pa mi daje več potrditev, izhodišč, odgovorov ... kot katerakoli do sedaj. Pišem iskreno, iz srca. Sem na polovici in sem začutila, da ti želim to sporočiti. Tvoje pisanje je razumljivo, jasno, izražena čustva v določenih situacijah opišeš tako, da so vsakomur razumljiva.
No, še bi lahko pisala, ampak grem rajši brati naprej.
Knjigo bom z veseljem priporočala, ker je tega vredna, kot tudi ti.
Hvala ti za podarjeno.
 
Kristina Travnekar

 

Hoj, Aleksandra! 
Tvoji knjigi sem hitro prebral in se že lotil pisanja tega pisma, pa se je knjig lotila moja mama, ki pa si za razliko od mene vzame več časa in to, kar bere, tudi temeljito naštudira. Najprej torej njeno mnenje. Pravi, da sta tvoji knjigi eni najboljših, kar jih je prebrala. In bere res veliko. Tvoje pisanje šteje ne samo med duhovno literaturo, temveč bi nekatere dele lahko uvrstila tudi med (zelo kvalitetno) leposlovje. Kakorkoli, zelo blizu ji je učenje Phyllis Krystal, ki je prej ni poznala. Pomembno ji je spoznanje, da smo sami kreatorji svojega življenja in ni nobene potrebe po sklicevanju na višjo silo, na primer Boga. Za razliko od tebe ga veliko duhovnih praks postavlja v središče vsega. Skratka, z njene strani čestitke za poglobljeno in odkrito pisanje! 
Tudi jaz Phyllis Krystal prej nisem poznal. Sem pa zadnjih dvajset let spremljal razvoj kvantne psihologije (Joe Dispenza, Vadim Zeland, Tadej Pretner …) in zadnji dve leti doživljam nekakšno »prebujanje« v svet energij pri Ivici in Jasni. Kot fizik sem se vedno zmrdoval, ko je kakšen duhovnež govoril o tem, kako čuti dobre (slabe) energije. Še zdaj bi temu raje rekel občutki brezmejne in neopisljive radosti. Kakorkoli, v tvojih knjigah sem našel potrditve tega, kar mi je bilo sicer že znano pa tudi poti, kako opraviti s starimi vzorci, programi in navadami, ki za enkrat še vodijo naša življenja. Čeprav se knjigi bereta kot življenjepis, sta veliko več kot to in priznam, da sem se s svojimi problemi tudi sam našel v njih. Hvala za odkrito pisanje! 
Iztok Kukman
 

 

Fotografije s fotosprehoda s Sonjo Buhvald, ki jih omenjam v knjigi in so ovekovečile trenutek mojega občutenja BITI, kar sem.