Učiteljica za osebni razvoj

Domov O meni Najdena sem Metoda PHYLLIS KRYSTAL Knjiga 1 Knjiga 2 105 misli Blog DOGODEK ČAS ZAME Anima in tulipan Prijava na novice Login

Kako je bilo na prvi predstavitvi knjige BITI, kar sem?

Uncategorized Jan 02, 2023

 

Gostila jo je knjigarna MK Konzorcij v Ljubljani.

Najlepša hvala voditeljici mag. Mei Valens, vodji Konzorcija Katarini Modic, prijateljem iz Maribora, ki so me spremljali in vsem gostom, ki ste na predstavitev prišli. Hvala tudi Založbi Primus, da so knjige pravočasno dostavili v knjigarno.

Zanimivo mi je bilo odgovarjati na vprašanja, za katere ugotavljam, da zmeraj manj prihajajo iz mojega uma in zmeraj bolj iz moje biti. Velikokrat sem odgovorila nekaj drugega, kot na vprašanje, preprosto zato, ker je moja bit želela, da je tisto povedano. Tega se zmeraj bolj zavedam in v tem čutim sebe in svojo pristnost. Zaradi tega je bila predstavitev zelo spontana, prijetna, domača in predvsem pravočasna. Kajti z Meo sva ugotovili, da pravočasnost ne pomeni točnosti po uri, ampak da smo ob pravem času na pravem mestu takrat, ko je to najbolje za nas in druge. Pri tem nas vodi notranja antena, ki se ji reče pinealna železa, občutku pa intuicija. Morda smo glede na uro zamudili, po notranjem času pa smo pravočasni, kar nam potrjujejo sočasni dogodki, ki se ob tem zgodijo.

Še nekaj utrinkov iz dogodka:

Čarobna, iskrena, globoka in zelo preprosta knjiga. Modrost je zbrana v koncentrat, ki opolnomoči našo dušo.

S pomočjo Aleksandrine zgodbe, lahko prepoznate svojo bit: »Aha, to je to, to je moja bit!«

Ko pa pridejo tisti izzivi, je treba ostati v sebi. Preživitveni nagon nas želi zaščititi, da nas ohrani. Povezan je z egom, ki se na izzive odziva s strahom. Ko pa v izzivih ostanemo v sebi, takrat lahko iz sebe, iz notranjega prostora moči opazujemo izziv. Na ta način nas ne povleče v dramo, strah, jezo … Ko ostanem v sebi, v svoji biti, se ego podredi. To, da živim v svoji BITI, iz sebe navzven, je zelo izboljšalo moje življenje. Da sem ves čas v sebi, da sem znotraj.

 

V začetku februarja 2023, bo predstavitev knjige tudi v Mariboru.

Več o knjigi lahko pogledate tukaj:

https://www.aleksandrakelc.si/biti-kar-sem

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.