Učiteljica za osebni razvoj

Domov O meni Najdena sem Metoda PHYLLIS KRYSTAL Knjiga 1 Knjiga 2 105 misli Blog DOGODEK ČAS ZAME Anima in tulipan Prijava na novice Login

Anima in TULIPAN iščeta stalni prostor

Uncategorized Feb 08, 2024

 

in vtisi iz razstave

 

Anima in TULIPAN je slikarska zgodba, ki nas popelje skozi 8 obdobij življenja ženske: ustvarjalnost, mama, punčka, najstnica, partnerka, zrela ženska, modra in minljivost.

Praznik kulture, 8. februar, smo proslavili z odprtjem slikarske razstave Anima in TULIPAN v galeriji Art studio Alme Lovrenčič na Lentu v Mariboru.

Avtorica, Mariborčanka Aleksandra Kelc, nas na razstavi popeljale v zgodbo o ženski, ki pleše v krogu: rojstvo – življenje - smrt – rojstvo. Vsebinsko gre v delih za sprehod po postajah življenja, ki se - podobno kot Križev pot - končajo s smrtjo in ponovnim rojstvom. Razstava je tako vsebinsko kot barvno prežeta z nežnostjo.

  

V spremljajoči knjižici, vodniku, so predstavljene zgodbe slik in je hkrati tudi priročnik za osebni razvoj. Slike so na voljo obiskovalcem kot reprodukcije, avtorica pa si želi, da bi celotna razstava našla primeren, stalen razstavni prostor. »To naj bi bil prostor, kamor zahajajo ženske, ki si želijo biti notranje navdihnjene, ljubeče objete in pristno sprejete takšne, kot so,« pove A. Kelc.

 

Beseda k razstavi vodje galerije Alma Lovrenčič: »Aleksandra Kelc že drugič razstavlja serijo slik Anima in TULIPAN, tokrat v galeriji Art studio Alma Lovrenčič, v centru Maribora. To je razstava od ženske za ženske. V nežne barvne odtenke so odeti različni obrazi ženske skozi vsa življenjska obdobja. Anima je notranjost nas žensk, je bistvo, do katerega se mora dokopati vsaka od nas, če želi resnično izživeti svojo ženskost. Serija je sestavljena iz 8 slik in prav vsaka predstavlja določeno življenjsko obdobje, za katerim se skriva zgodba. Ker pa ima vsaka ženska drugačno zgodbo, ima vsaka drugačno pot do Anime v sebi. Celotna razstava je nežna in razmišljujoča.

Alma Lovrenčič, akademska slikarka in vodja galerije«

                  

Razstava je na ogled do 8. marca.
Galerija je odprta od pon. do ned. od 12:00 do 18:00. Žički prehod 4 (Lent), Maribor.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.