Anima in TULIPAN

Zgodba osem življenjskih obdobij ženske: razstava slik olje na platno, knjižica in reprodukcije  

 

Lahko si še mlada in že izkušaš zadnja obdobja, morda si že v letih, pa si še zmeraj kot deklica. Vsa obdobja so ves čas živa v tebi. Dovoli si v polnosti vse to izkušati in živeti. Občutiti živost življenja. Zdaj si otrok, potem otroke rojevaš in kmalu ziblješ otroka svojega otroka. Rojevaš tudi otroke svojih idej in kreacij, kajti vse zamisli, ki jim vdahneš življenje, so tvoji otroci. Nastanejo z oploditvijo v energijski maternici, se hranijo s tvojo nego in ljubeznijo, da jih donosiš in se rodijo. Vse, kar anima dela in ustvarja, počne tako, da rojeva. Kaj pa je animus, tvoja moška stran? Tvoja naloga je, da animo notranje poročiš z animusom, torej moško energijo poročiš z žensko.Tako postaneš celovita.

To je zgodba zate, ženska!

Kliče te k sebi, da začutiš svojo žensko stran, animo.

 

Naroči si svojo ANIMO, da ozavestiš in zaceliš posamezno življensko obdobje

Slike so pomanjšane reprodukcije originalov natisnjene na platno, na lesenem podokvirju z obešalom. So zelo kvalitetno izdelane. Vsaka slika ima obešanko z opisom in vajo za ozaveščanje in celjenje posameznega obdobja ženske. Na voljo je tudi knjižica z vsemi barvnimi odtisi Anim in zgodbo. Naročite jo lahko nižje spodaj v obrazcu.

Anima kreacije

Naročam reprodukcijo ANAIMA IN TULIPAN

82 eur, razen: notranja poroka 190 eur, ani smrt 172 eur, tulipani 172 eur

Razstava slik olje na platno

V četrtek, 8. februarja 2024, je bila v galeriji Art studio Alma Lovrenčič že druga otvoritev razstave Anima in TULIPAN.

Knjižica Anima in TULIPAN

To je zgodba za ženske.

Knjižica na 40 barvnih straneh, z upodobitvijo 8 življenskih obdobij ženske: Anima kreacije, Animama, Ani punčka, Aninajst, notranja poroka, Ani ženska, Ani modra in Ani smrt.

Format: 14 x 14 cm.

 

Cena: eur 15,00 

Knjižica 15,00 eur + poštnina 3,50 eur = 18,50 eur

Naročeno knjižico boste prejeli po plačilu predračuna, ki vam ga bomo poslali po e-pošti..

 

Anima in TULIPAN govori o tem, kako se skozi tebe zaplodi kreacija ideje. Da znaš počakati, da se rodi, da si sama sebi mama in si dovoliš biti notranji otrok notranje mame. Nagovarja te, da so tvoji pravi starši notranji, da najstnica potrebuje pomoč drugih anim, ki ji pomagajo, da zaradi tulipanov, ne izgubi sebe. Spomni te, da živiš svojo ženskost, notranje poročiš animo z animusom, partnerstvo živiš iz svoje celovitosti in svojih delov ne iščeš izven sebe, ampak v sebi. Kako postaneš prava ženska, znaš živeti z nič in ko pomodriš družba dobi modre, prave babe. Sprejeti znaš smrt, izgubo, žalovanje, da te ni več strah, ker si duša, ki izkuša življenje v telesu.

Ob razstavi je izšla tudi knjižica Anima in TULIPAN. Na 40 straneh opisuje 8 življenjskih obdobij ženske, ki jih je avtorica poimenovala: Anima kreacije, Animama, Ani punčka, Aninajst, notranja poroka, Ani ženska, Ani modra in Ani smrt.

Lahko si še mlada in že izkušaš zadnja obdobja, morda si že v letih, pa si še zmeraj kot deklica. Vsa obdobja so ves čas živa v tebi. Dovoli si v polnosti vse to izkušati in živeti. Občutiti živost življenja. Zdaj si otrok, potem otroke rojevaš in kmalu ziblješ otroka svojega otroka. Rojevaš tudi otroke svojih idej in kreacij, kajti vse zamisli, ki jim vdahneš življenje, so tvoji otroci. Nastanejo z oploditvijo v energijski maternici, se hranijo s tvojo nego in ljubeznijo, da jih donosiš in se rodijo. Vse, kar anima dela in ustvarja, počne tako, da rojeva. Kaj pa je animus, tvoja moška stran? Tvoja naloga je, da animo notranje poročiš z animusom, torej moško energijo poročiš z žensko.Tako postaneš celovita.

To je zgodba zate, ženska!

Kliče te k sebi, da začutiš svojo žensko stran, animo.

BLOG Anima in TULIPAN iščeta stalni prostor in fotografije iz razstave:

BLOG

ALEKSANDRA S. KELC

Po poklicu sem grafična oblikovalka, risanje pa je moja velika ljubezen. 

Delujem kot učiteljica za osebni razvoj za odrasle in otroke ter kot certificirana svetovalka metode Phyllis Krystal in pogodbena partnerica Phyllis Krystal Fundation. Od 2006 pomagam ljudem pri osebnem razvoju in takrat, ko se znajdejo pred življenjskimi izzivi.

Napisala sem knjigo Ne mislim, samo ljubim, ki je izšla leta 2016 tudi v Ameriki z naslovom Don’t Think, Just Love. Ko sem v naravi, rada fotografiram njene lepote in dopišem navdihujoče misli. Tako je izšla škatlica fotografij 100 in pet misli za navdih.

 

 

Naročam knjižico ANAIMA IN TULIPAN

Knjižica 15,00 eur + poštnina 3,50 eur = 18,50 eur

Radio ROGLA

je poročal o razstavi:

 

"Aleksandra S. Kelc je posebna ženska, ki živi svoje poslanstvo. Življenje je posvetila širjenju ljubezni in lepote v svet, pa naj bo to skozi drobne misli, fotografije, slike ali knjige. Tokrat me je očarala s kratko, vendar zelo sporočilno trilogijo z naslovom Anima in tulipan. V njej je združila svoji dve strasti – slikanje in pisanje. V besedi in sliki je skozi konice prstov na papir prelila mehkobo in ljubezen. Ustvarila je delo Anima in tulipan, ki prinaša v svet čarobnost in je namenjeno ženskam. Podarja jim darilo razumevanja življenjskih obdobij, ki se prepletajo. Besede so podprte s slikami; vsaka nosi posebno sporočilo in nezavedno odklepa še spečo lepoto, ki tli v naših globinah. Čarobno se dotika ženske duše in srca. V zaključku nas Aleksandra kot Anima popelje skozi svoje življenje. Delo Anima in tulipan te presune s svojo preprostostjo in hkrati kompleksnostjo. Z njim smo ženske prejele kažipot do notranjega obilja. Do zlitja svetlobe s temo. Do zlitja v ENOST. Z ljubeznijo, Petra Dobnikar "

Spremna beseda
Petra Dobnikar

"»Ni važna tema in motiv, najkrasnejšega mrliča lahko namalaš tako, da ne bo nihče niti trznil. Važno je, kako ga obdelaš.« Tako je nekoč razlagal slikar Marjan Skumavc v njemu posvečeni galerijici Atelje MS v Zrečah, kjer se bo zgodila prva razstava Anima in tulipani. Slikarja, ki se bosta tu »duhovno« srečala, Aleksandra Kelc in Marjan Skumavc, sta v svoji motiviki tako raznolika, da bolj skoraj ne bi mogla biti. A oba se ukvarjata z minljivostjo, koncem, in hkrati slavita življenje: »Smrt ni nič tragičnega. Vsak dan najmanj desetkrat nekaj umre: crkne fajercajk, zapusti te deklica, pogine muha … Pa vendar z nobenim ovenelim cvetom ni konec sveta, svet gre naprej,« pravi Skumavc. In Aleksandra Kelc nam pove: »Spoznala sem, da vsak trenutek, vsak dan nekaj umre. Da nič razen duše ni stalno …« Oba umetnika nam s svojimi deli prinašata sporočilo, kako bolj kakovostno preživeti odmerjen čas bivanja, in jasnovidno pokažeta, kako se prav zaradi te kakovosti naš čas (lahko) podaljšuje v večnost. Aleksandra Kelc želi z motivom Anime odpirati srca žensk in nas nagovoriti, da začnemo bolj živeti svojo žensko stran. Mogoče celo razložiti moškim, zakaj je tako pomembno, da smo ženske ženske. V Ateljeju MS smo prepričani, da je motiv imenitno 'obdelala' in se iskreno veselimo veselja, sprememb in radosti, vsega dobrega, kar bodo njena dela prinesla nam in našim obiskovalcem. Valerija Motaln Zreče, 25. avgusta 2022, galerija Atelje MS "

Beseda k razstavi vodje galerije
Valerija Motaln

"Beseda k razstavi vodje galerije Alma Lovrenčič Aleksandra Kelc že drugič razstavlja serijo slik Anima in TULIPAN, tokrat v galeriji Art studio Alma Lovrenčič, v centru Maribora. To je razstava od ženske za ženske. V nežne barvne odtenke so odeti različni obrazi ženske skozi vsa življenjska obdobja. Anima je notranjost nas žensk, je bistvo, do katerega se mora dokopati vsaka od nas, če želi resnično izživeti svojo ženskost. Serija je sestavljena iz 8 slik in prav vsaka predstavlja določeno življenjsko obdobje, za katerim se skriva zgodba. Ker pa ima vsaka ženska drugačno zgodbo, ima vsaka drugačno pot do Anime v sebi. Celotna razstava je nežna in razmišljujoča. Alma Lovrenčič, akademska slikarka in vodja galerije "

Beseda ob otvoritvi vodje galerije
Alma Lovrenčič

"Ko sem videla fotografije iz odprtja razstave, se me je slika mame z otrokom tako dotaknila, da sem se čutila varna in objeta in šlo mi je na jok. Nisem vedela, da lahko slika to sproži v človeku. Draga Aleksandra. Hvala za vse. Slike so odsev božanskosti. Knjižico Anima in tulipan pa sem že 3 x prebrala in verjamem, da jo bom še velikokrat. Zelo me je ganila zgodba o Animi na koncu knjižice. Nagovarja me, da naredim še več zase, da se še bolj povežem s seboj in začnem živeti to kar mi po naravi pripada [in to je bila tudi moja namera, ki sem jo poslala v vesolje in gojila v srcu]. Slike so kot žive, v njih je odraz božanskosti. Ob njih občutim ljubezen, milino, sočutje in občutek varnosti. Vse dobro. Hvala, da si ljubezen."


Darja P.

"Naj razstava potuje po Sloveniji, da se ženske prebudimo, začutimo in uživamo takšne, kot smo. Naravne, ženstvene, iznajdljive, povezovalne, lepe in prijetne."


Alenka Kuegerl
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.