Učiteljica za osebni razvoj

Domov O meni Najdena sem Metoda PHYLLIS KRYSTAL Knjiga 1 Knjiga 2 105 misli Blog DOGODEK ČAS ZAME Anima in tulipan Prijava na novice Login

Odpor me ovira, da delujem

Uncategorized Jan 26, 2023

 

Odpor je obrambni mehanizem, ker me želi zaščititi, istočasno pa je lahko ovira, ko želim delovati in mi tega ne dovoli.

"Zunaj je mokro in mrzlo, pokvaril se mi je avto in groza me je, da moram peš v trgovino. V sebi čutim ODPOR. To je verjetno od ega, ki zaščitniški, razvajen in hoče udobje. Lahko obtičim na mestu, ali pogledam prepričanje, ki stoji za odporom in se sama s seboj dogovorim, da se bomo toplo oblekla, obula nepremočljivo obutev, vzela dežnik in bom med pešačenjem do trgovine uživala."

 

Kdaj se pojavi ODPOR, ko gre za kaj pomembnega, ko se je potrebno v življenju premakniti glede našega zdravja, v odnosih, v službi, v družini ….?

 

Izhajam iz tega, da je ODPOR tukaj zato, da me zaščiti.

Povezan je s podzavestjo in preživitvenim nagonom.

Povezan je lahko tudi z mojo bitjo in preverja, ali je nekaj v skladu z menoj ali ne.

Odpor me na neki način zaščiti, težava pa je v tem, da se ne premikam naprej k rešitvi ampak stojim na mestu. S tem ni nič narobe, pomembno je to, da se zavedam, da sem zaradi odpora obtičala, ker odporu dovolim, da me tam drži.

Preživitven nagon me želi zaščititi, vendar je po moje v 90 % primerov preveč zaščitniški. Lahko mu dovolim, da me ščiti, ko sem v življenjski nevarnosti, ko pa nisem, je potrebno prepričanja, zaradi katerih se upiram, zamenjati z novimi. Na ta način se ODPOR umakne.

 

ODPOR ega me bo držal na mestu, da:

  • Ne preklopim na zdrav način življenja
  • Ne zamenjam službe
  • Ne odprem svojega podjetja
  • Obtičim v slabem položaju, odnosu

Odpor poskrbi, da ostanem v stari bedi, v poznanem, zato se ne razvijam, moje življenje pa postane dolgočasna rutina.

Naj dodam, da zmeraj preverim, ali me preživitveni nagon in ego želita dejansko zaščititi ali so to samo prepričanja, zaradi katerih bom obtičala.

 

ODPOR, ki izhaja iz EGA zveni tako, dajmo mu prisluhniti:

Tega nočem

To se mi upira

Jaz tega že bom

Tega ne maram

To je nevarno

Ni mi

 

ODPOR, ki izhaja iz BITI zveni tako:

Tukaj nekaj smrdi

Nimam dobrega občutka

S tem bi pohodila sama sebe

in  …. občutek je ljubeč in negovalen do mene

 

Zmeraj se vprašam, ali je odpor povezan z mojo bitjo ali z egom?

V primeru ega pa je lahko razlogov več:

  • območje udobja in lenoba
  • Zapis v podzavesti, ker se nam je nekaj podobnega že zgodilo
  • ker smo tako navajeni
  • Strah pred neznanim

 

ODPOR, ki je povezan z EGOM je povezan tudi s preživitvenim nagonom, zato ga je težko umakniti. Zabetoniran je s prepričanji, spomini, ker se nam je že kaj podobnega zgodilo in strahovi.

Dobra novica je, da se lahko z egom dogovorim, mu dopovem in mu postrežem z argumenti. Ko poslušam sebe, ne ega, lahko egov upor nadziram. Če so razlogi globlji, pa delam s podzavestjo.

 

Kako vem, da je odpor iz moje BITI?

ODPOR, ki je povezan z BITJO, je moj kažipot, kajti moja bit točno ve, kaj je najbolje zame. Prisluhnem ji in sledim. Saj poznate tisti znani stavek: »Saj sem vedela, pa se nisem poslušala.« To je nežno opozorilo od BITI.

Opazujem svoje počutje. Če se po odločitvi počutim suvereno, vem, da je to usklajeno z menoj.

 

Pogledam, česa ne počnem v življenju zaradi odpora ega, ki mi govori:

To je nevarno, ne bo ti uspelo, ker ti tudi v preteklosti ni, ne sili nekam, če ti je tukaj dobro … Pazi, ponovno se ti lahko zgodi to in to.

Bom temu, kar mi pravi ego slepo verjela?

 

Kakšna je razlika med ODPOROM in UPOROM?

Odpor občutimo v sebi, je občutek

Upor je delovanje, ko se upremo nečemu zunanjemu.

 

Kdaj vem, kaj je dobro zame in kaj ne?

Ko je nekaj usklajeno z menoj. Ko se ob tem počutim dobro. Ko je življenje živo. Ko to prinese radost, je od BITI.

Ko obtičim, ko se tolažim, da je boljše biti v območju udobja, ko se z nečim zamotim, samo, da ne bi na to več mislila, je od EGA.

 

No, sedaj pa vas vprašam, ali se boste odpravili do trgovine peš v mrzlem in mokrem vremenu in se uprli ODPORU EGA ali boste obtičali doma?

 

Če še niste ugotovili ali je vaš ODPOR iz EGA ali od vaše BITI, lahko pridete na individualni posvet in pogledava prepričanja, blokade, vzorci, zamere, strahove, ki so zapisani v vaši podzavesti z metodo Phyllis Krystal.

 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.