Učiteljica za osebni razvoj

Domov O meni Najdena sem Metoda PHYLLIS KRYSTAL Knjiga 1 Knjiga 2 105 misli Blog DOGODEK ČAS ZAME Anima in tulipan Prijava na novice Login

Kako osvojim novo navado?  

Uncategorized Feb 20, 2023

 

Bi prav sedaj radi pri sebi nekaj spremenili?

Ne veste, kako se lega lotiti?

Vas zanima, kako lahko spremenite neko staro navado?

 

Ko sem ugotovila, koliko napačnih prepričanj imam, sem se spraševala, kaj naj naredim, ker na ta stari način nisem hotela več živeti.

Iskala sem način, kako naj stare navade zamenjam z novimi.

 

Katere nove navade sem hotela osvojiti?

  • hotela sem začeti jesti zdravo hrano
  • se naučiti igrati prečno flavto
  • umiriti misli, ker sem od prekomernega razmišljanja dobila migreno

 

Kako sem to naredila?

Začela sem vaditi in delati korake. Novo navado osvojim samo tako, da začnem trenirati. Naša podzavest, naš spomin deluje tako, da si zapomni, ko nekaj ponavljam znova in znova.

Karkoli si dam za cilj, nekaj, kar mi je v življenju pomembno, lahko to Z VADBO IN MALIMI KORAKI zmeraj dosežem. Pa četudi traja zelo dolgo. Vadba mi je zmeraj pomagala, da sem se navadila na nove navade. Trenirala, trenirala in trenirala sem. Tudi športniki to počnejo, da pridejo na cilj.

Ni lahko, ker je treba vstajati in trenirati naprej, ko nam ni, ko se ego upira in ko bi se raje vdali udobju, namesto da bi občutili malo neprijetnosti.

 

Kako sem prišla do zdrave prehrane?

Najprej sem začela brati deklaracije in zato iz trgovine nisem prišla v 10. minutah, ampak je to kakšen mesec trajalo uro in pol. Več sem kupovala na tržnici, predelavala na svojem vrtu in kupovala pri branjevkah, ki sem jih začutila in sem jim zaupala, da pridelujejo ekološko. To ni šlo takoj. Zagotovo sem to trenirala 7, 10 let. Nemogoče je, da bi to naredila na enkrat, ker je za nove navade potreben čas in ponavljanje. Tudi za telo in mojo denarnico bi to bil prevelik šok in stres, če tega ne bi naredila postopoma, na način, da se nove navade vsejedo tja, kjer so bile prej stare in neuporabne.

 

Kako sem se naučila igrati prečno flavto?

To sem si želela. Kupila sem si jo za božič. Ker imam nižjo glasbeno šolo in klavir ter note obvladam, sem menila, da bo nekako šlo.

Ampak katastrofa! Ko sem začela, sem ugotovila, da je to čisto nekaj drugega kot klavir. Kar minilo me je, ker iz flavte nisem spravila niti zvoka. Potem pa še komplicirani prijemi. Najraje bi odnehala. Saj poznate tisti občutek groze, ko nekaj ne gre in je težko. Potem pa sem poiskala učiteljico. Začela sem vaditi po korakih, z notami za začetnike in pesmicami o rožicah in lisičkah.

Vedela sem, da se je treba navaditi, zato sem vadila. Vedela sem, da je to dobro tudi za moje možgane, ker se vzpostavijo nove nevronske povezave in ker igranje instrumenta vpliva tudi na inteligenco. Je tudi dober trening za ego, ker mi je ego govoril: »Nimaš pojma, to je težko, škoda časa«. V srcu pa se čutila do flavte veselje, všeč mi je zvok flavte in enkrat si želim zaigrati Over the reinbow.

Ko vadim, vidim, da mi naslednjič nekaj, kar je bilo prej težko, gre zmeraj lažje. Ko grem na težji del, vidim, kako mi gre prejšnji del že z lahkoto.

 

Tretji primer: ko sem ugotovila, kako mi nagaja um, sem začela trenirati umiritev uma, kajti z nenehnim razmišljanjem me je spravil do migrene. Spoznala sem, da mi um koristi samo tako, da ga lahko vklopim, ko ga potrebujem in izklopom, ko ga ne. Deležna sem bila tudi dodatne nagrade: ker je v umu nastala tišina, sem lahko slišala svoji višji um. Um, ki mu rečem tudi super um, in ga ne bi nikoli več zamenjala za um, ki dela samo na vsakodnevni zavesti.

Tudi to je bil večletni trening.

 

Kako osvojim nove navade?

Z vadbo, ponavljanjem in treningom.

Naša podzavest si novo navado zapomni s ponavljanjem. Tako se nov način vtisne v spomin.

Ko vas prime obup, ko bi najraje odnehali, ste pogosto tik pred ciljem. Takrat se malo oddahnite, si priznajte, da je težko, dajte si en velik objem in prespite. Naslednji dan pa vadite naprej.

Z vadbo je uspeh zagotovljen.

Ne si naložiti preveč, delajte male in varne korake. S hitrostjo, ki odgovarja vam.

Še en pomemben nasvet: nikoli ne odnehajte! Raje naredite polovico koraka ali kakšen dan niti enega, kot nikoli več nobenega.

 

Tudi sama učim kratke preproste vaje po Metodi Phyllis Krystal, ki jih je treba vaditi in ponavljati.

  1. 2. začnemo z delavnico UMIRIM UM …, kjer se boste naučili umiriti um, obvladati stres in strah in vajo za občutek varnosti.

 

Da boste obveščeni, se na moji spletni strani lahko prijavite na novice: https://www.aleksandrakelc.si/prijava-na-novice

 

Želim, da živite zavestno igrivo in ljubeče sedaj, v tem trenutku!

Iz ljubezni, Aleksandra

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.